Ofszet könyvnyomtatás

A könyvnyomtatás feltalálása, mely Johannes Gutenberg nevéhez fűződik, forradalmasította a világot. A mainzi aranyműves 1450-re fejlesztette ki azt a technológiát, amiben olajból készített nyomdafestéket, rongypapírt, betűöntő eljárást és fából készült sajtóprést használt.

Azóta nagyot változott a világ, de a frissen nyomott könyv illata ma is különleges élmény az olvasás szerelmeseinek. Munkatársaink minden hozzánk kerülő kéziratot ezzel az alázattal gondoznak, legyen az egy egyszerű jegyzet, vagy igényes kivitelű album.

Könyvnyomtatás

A hagyományos (ofszet) könyvnyomtatás még mindig a leghatékonyabb és leggazdaságosabb eljárás, annak ellenére, hogy sok olyan munkafázist tartalmaz, amelyek a digitális nyomtatás során nem szükségesek (levilágítás, lemezkészítés, beigazítás, stb.).

Nyomdánk hatalmas tapasztalattal rendelkezik a könyvkészítés minden területén, így nyugodtan ránk bízhatja könyve nyomtatását. Sőt, szívesen segítünk a könyv megtervezésében, a könyv formátumának, kötésének, papírjának, színnyomásának és egyéb jellemzőinek kiválasztásában. 

Igény esetén vállaljuk a kéziratok beírását, szerkesztését, korrektúráját is. A kiadói feladatok átvállalása külön megállapodás alapján történik. Ebben az esetben a terjesztés feladatait is felvállaljuk.

Könyvkészítés

A könyvkészítésnek több fontos, avagy kulcs mozzanata van. Már a tervezés, illetve a grafikai előkészítés, tördelés során kialakul a könyv formátuma, terjedelme, így gyakorlatilag eldől, hogy milyen is lesz a kiadvány. A grafikai előkészítés során a könyv oldalai a megfelelő párokban összeforgatásra kerülnek, és a komplett grafikai állomány levilágításra kerül. A levilágítás során megtörténik a színre bontás folyamata. A színre bontásra azért van szükség, mert a nyomdagépek a színes képeket a négy nyomdai alapszín keverékeként "állítják elő" a színenként külön megjelenő képpontok egymásra nyomásával.

A könyvnyomtatás során kinyomtatott színes és fekete belívek (belső oldalak) ezután összehordásra kerülnek. Az összehordás feladata, hogy a könyv belső oldalai a ragasztó kötés illetve irkatűzés előtt a megfelelő sorrendbe kerüljenek. Nagy teljesítményű összehordó gépünk segítségével gyorsan és pontosan tudjuk összehordani a könyvnyomtatás során elkészült oldalakat.

 

 

A kivitelezésnél a puha kötést saját ragasztó-kötő gépeinkkel, a nagyobb példányszámú (500 példány fölötti) keménytáblás könyveket alvállalkozó segítségével készítjük el.

Ajánlatkérés